Kruidige groene salade met een Parmezaan mousse

Op aanraden van Alpro, presenteren wij je deze heerlijke groene salade met een parmezaan mousse. Dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Iedereen kan deze maken. Deze heerlijke salade is fris en een echte traktatie voor jezelf of voor je familie en vrienden die een avondje komen eten. Ook tijdens een lekkere BBQ kun je deze salade maken. Een feestje op tafel, iedereen blij.

Ingrediënten

  • Parmezaan mousse:
  • 100 ml Alpro Op te Kloppen
  • 2 eetlepels Alpro plantaardige variatie op yoghurt
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • 1 eetlepel vers gehakte bieslook
  • Versgemalen peper
  • Zout

Voor de salade

  • 1 ciabatta brood
  • 1/4 groene kool
  • 2 stevige peren
  • 50 g kruidenmix: dille, peterselie, munt, waterkers, dragon etc.
  • 1 kleine rode ui
  • 1 bosje radijsjes
  • 50 g pistachenoten

Zo maak je deze groene salade:

  1. Scheur het ciabatta brood in stukjes en besprenkel deze met olijfolie. Plaats ze,vervolgens in een voorverwarmde oven op 180 °C of rooster ze goudbruin in een pan.
  2. Klop ondertussen – voor de mousse van Parmezaanse kaas – de Alpro Op te Kloppen stijf en voeg voorzichtig de plantaardige variatie op yoghurt, Parmezaanse kaas, frambozenazijn en bieslook toe. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  3. Voor de salade snijd je de kool, radijsjes, rode ui en peer ‘en julienne’ (in lange dunne reepjes). Meng dit alles goed door elkaar en breng het op smaak met zout en peper.
  4. Serveer de salade met een mix van kruiden, stukjes ciabatta brood en gehakte pistachenootjes bij de mousse van Parmezaanse kaas.

TIP: Maak het recept glutenvrij door het ciabatta brood weg te laten.

Ga jij deze heerlijke groene salade maken?

Liefs Bep

 

No Comments

Leave a Comment